Pääsivu
Ajankohtaista
Killan historia
Hallinportin museo
Museokone
Lentoratas-lehti
Koulutus
Matkat
RC jets
Yhteystiedot
Linkkejä
Tukijat
kuvia_

 

 

Lentotekniikan Kilta ry

Lentotekniikan Kilta ry perustettiin Kauhavalla 4.11.1966 lentoteknillisen koulutushaaran ja Ilmavoimien Teknillisen Koulun joukko-osastokillaksi. Kun Teknillinen Koulu siirtyi Kauhavalta Kuoreveden Halliin, killan kotipaikaksi valittiin Kuorevesi. Vuonna 2000 Kuoreveden kunta lakkautettiin ja liitettiin Jämsään, joka on nykyisin killan kotipaikka. Killan toiminta-alueena on koko Suomi. Kilta on Ilmavoimien Kiltaliiton ja Maanpuolustuskiltojen Liiton jäsen.

Paikallisosastotoiminta aloitettiin 1975. Toiminta on tällä hetkellä hiljaista, osastotoimintaa viritellään tällä hetkellä uudestaan mm. Turkuun.

Killan tarkoitus:

Killan tarkoitus on maanpuolustushengen ja ilmailutekniikan vaaliminen, sekä lentoteknillisissä tehtävissä palvelleiden, tai alasta kiinnostuneiden yhdyssiteenä toimiminen. Tarkoituksena on myös lähentää siviiliväestöä perinnejoukko-osastoon Ilmavoimien teknilliseen kouluun, vaalia historiallisia perinteitä ja yhteisiä muistoja sekä edistää alalla palvelevien varusmiesten viihtyvyyttä, sekä tukea vaikeuksiin joutuneita sotaveteraaneja ja kiltajäseniä.

Killan toiminta:

Kilta kerää perinneaineistoa, pitää Hallinportti-ilmailumuseota, ylläpitää ja lennättää Gloster Gauntlet GT-400-konetta, julkaisee kiltaan liittyviä painotuotteita, sekä järjestää juhla-, kokous-, näyttely-, esitelmä-, kurssi-, keskustelu-, retkeily-, tutustumis- ja muita vastaavia tilaisuuksia.

Kilta julkaisee 4 kertaa vuodessa ilmestyvää Lentoratas-jäsenlehteä.

Perinnetyö:

Vuosien varrella Kilta on osallistunut muistomerkkien pystyttämiseen itsenäisesti ja yhdessä muiden organisaatioiden kanssa:

 

  •  Mekaanikkokoulun muistolaatta 1968 Kruununkylän kansanopistolle
  •  Lentäjien muistomerkki 1968 Ilmasotakoululle
  •  Ilmavoimien koulutuskeskuksen muistolaatta 1969 Turun Vähä-Heikkilän rantakallioon
  •  Mekaanikkokoulun muistolaatta 1970 Santahaminaan
  •  Mekaanikkokoulu-Lentojoukkojen teknillinen koulu-muistolaatta 1971 Uttiin
  •  Lentojoukkojen teknillinen koulu, Ilmasotakoulun teknillinen koulutusosasto, Ilmavoimien Teknillinen Koulu-muistolaatta 1981 Ilmasotakoulun linnarakennukseen
  •  Ilmavoimien 1. lentoaseman muistomerkki 1988 Kolhoon
  • Sotamekaanikkokurssit-muistolaatta 1993 Tampereen Rantaperkiön koululle
  •  Hävittäjälaivue 34: n muistopatsas 1999 Kymin Ohrakankaalle.
 
 

 

 

 

 

 

Killan säännöt

Henkilötietorekisteri